Home / Jezus / Is Jezus God omdat hij de eerstgeborene van God wordt genoemd?

Is Jezus God omdat hij de eerstgeborene van God wordt genoemd?

In Exodus 4 staat het volgende:

22. Zo zegt de HEERE: Mijn zoon, Mijn eerstgeborene, is Israël.

 

Is God in de war dat Hij eerst Israël als Zijn EERSTgeborene classificeert maar later Jezus als Zijn EERSTgeborene classificeert? Nee. Wat duidelijk is: Jezus is geen God omdat hij de eerstgeborene van God wordt genoemd want anders maakte deze titel van Israel ook een God, want Israël was hem vóór.

Israël is een andere benaming van Jacob. Daarom heten de Israëlieten: de kinderen van Israel (Jacob) en het volk VAN Israël (Jacob), gezien ze uit hem voort zijn gekomen.

Oprechte Christenen dienen hierna dit punt niet meer als bewijs aan te halen, om de goddelijkheid van Jezus te kunnen aantonen. Dit is namelijk fout en indien Jezus hierdoor als goddelijk wordt beschouwd, dan was Jacob ‘alayhi salam hem vóór en zo ook al de kinderen van Jacob ‘alayhi salam, gezien zij dan weer de kinderen van Jacob (Israel) zijn.

Dit punt gebruiken als bewijs is dus baatil (vals) en dient aan de kant te worden neergelegd. Want het is geen bewijs voor de goddelijkheid van Jezus.