Home / Antwoord op artikelen van evangelisten / Evangelistische inconsistentie; fabeltjes in de islam!

Evangelistische inconsistentie; fabeltjes in de islam!

Een groep evangelisten die eerder in debat zijn gegaan met ons claimen dat er vele fabeltjes zitten in de Islam. Ze citeren uit de hadieth van de edele profeet (vrede en zegeningen zij met hem) en enkele Koran passages die volgens hen zouden duiden dat er fabeltjes zijn overgeleverd in de Islam.

In de desbetreffende artikel komt allereerst zwakke overleveringen voor. In hun artikel citeren ze de volgende hadieth die voorkomt in de Soenan van Ibn majah;

“Moslim mannen zullen seksuele gemeenschap
hebben met deze maagden in het paradijs
Sunan Ibn Majah 37:4337” (1)

Dit is een zwakke overlevering en kan als gevolg daarvan niet als bewijs gebruikt worden voor moslims. In hun artikel citeren ze deze hadieth dat door hen wordt gebruikt om aan te tonen dat er twee fabeltjes zitten in de islam.

Daarnaast worden andere overleveringen geciteerd met misinformatie daarin.

De volgende overlevering wordt aangehaald door de desbetreffende heren;

“Kompaan van Muhammad beweert getuige te zijn geweest
van de steniging van een vrouwtjesaap, door andere apen.
Dit vanwege illegale seksuele activiteit
Sahih Bukhari 58:188”.

Degene die dit overlevert is geen kompaan van de edele profeet (sav) en heeft hem ook nooit gezien. Het gaat om Amr die in de tijd van de profeet heeft geleefd, maar die hem nooit heeft ontmoet. Dit is een muallak hadieth zoals Darukunti dit noemt en wordt overgeleverd door imam Buhari om een verhaal aan te geven uit die tijd. Zoals Shaykh Albani aangeeft is dit een da’eef hadieth en slechts een verhaal dat niet geverifieerd kan worden. (2)

Evenzo citeren de heren teksten die fabeltjes zouden zijn terwijl dergelijke teksten in hun eigen geschriften voorkomen;

zodoende citeren ze de volgende hadieth; “Muhammad wurgde Satan
Sahih Bukhari 22:301”.

De christenen achten het als onmogelijk dat Satan wordt gewurgd, echter lezen we in hun eigen geschriften.

1; Een engel vecht met profeet Jacob (hosea 12;5 “Hij worstelde met een engel en overwon)

2: Draken voeren oorlog in de hemel met engelen (Openbaringen 12;7; ‘Toen brak oorlog uit in de hemel. Michael en zijn engelen bonden de strijd aan met de draak’.

3; Jezus spreekt met Satan en de Satan neemt hem mee. (Matteus 4;5; Vervolgens nam de Duivel hem mee naar de heilige stad en zette hem op de hoogste punt van de tempel).

De christenen geloven allemaal in deze verhalen en geloven in het concept van een Satan, in engelen die vechten met profeten, in engelen die vechten met draken maar vinden het raar dat de profeet (sav) sterker is dan de Satan?

Inconsistentie op hoog niveau, de oordeel laat ik over aan de lezer.

Wassalaam,

(1) https://muflihun.com/ibnmajah/37/4337

(2) https://www.youtube.com/watch?v=gXaeDqyQRk4