Home / Authenticiteit van de Bijbel / De brieven van clement van Rome en vele citaten uit apocrieven

De brieven van clement van Rome en vele citaten uit apocrieven

In first clement hoofstuk 17 wordt gezegd dat mozes het volgende zei; “I am just steam from the pot”. Dit zou hij gezegd hebben toen het vuur verscheen. Zoals in exodus 4:10 staat, echter staat de quote van Clement niet in het oude testament.

2: ook de volgende quote komt nergens voor first clement 23; “you fools! Compare yourselves to a tree take a vine. First it sheds its leaves, then a bud appears, then a leaf, then a flower, and after these an unripe grape and then an entire bunch fully grown. Waar hij dit vandaan haalt weet niemand.

3: first clement 46 zegt hij het volgende; “for it is written; “cling to those who are holy, for those who cling to them will themselves be made holy”. Alweer een onbekende bron.

4; ook in second clement hoofdstuk 5 zegt hij; “the lord said; “even if you nestled close to my breast but did not do what i have commanded, i would cast you away and say to you. Leave me! I do not know where you are from, you do wat is lawless”. Alweer een onbekende bron.

5; in second clement hoofdstuk 6: jezus said to peter; “after they are dead, the sheep should fear the wolves no longer, so too you; do not fear those who kill you and then can do nothing more to you: but fear the one who after you die, has the power to cast your body and soul into hell fire”.

6: the lord says begint het mee en dan in wordt het vervolgd met het volgende in 2 clement hoofdstuk 6; “we think it better to despise, the things that are here, since they are brief, short lived, and afflicted; but then it will receive what is good”. Ook de herkomst hiervan is onbekend.

7; in second clement 13 zegt hij het volgende; “and again he says, whoe to the one who causes my name to be blasphemed”. Oorsprong onbekend.

8; second clement 13: so brothers he says this; protect the flesh that you may receive the spirit”. Nergens wordt dit gezegd. Waar haalt clement zijn informatie vandaan over jezus en eerdere geschriften terwijl het duidelijk niet in de huidige oude en nieuwe testament staat.

9: in first clement chapter VII zegt hij het volgende; do nothing without bisschop and presbyters; “as therefore the lord did nothing without the father, being united to him, neither by himself nor by the apostles. So neither do ye anything without the bischop and presbyters.

10: 1Clem 46:8
Denk aan de woorden van Jezus, onze Heer, want Hij zei: Wee dien!
Mens; het zou goed voor hem zijn als hij niet geboren was, in plaats van dat
dat hij een van Mijn uitverkorenen zou beledigen.

Deze passage is niet hetzelfde als de passage in lucas. Hierbij geeft jezus aan dat degene die zijn uitverkorene (de apostelen) zou beledigen, dan zou het beter zijn dat degene niet was geboren. Zodoende paulus beledigt petrus met hypcrosie, hoe ga je dat harmoniseren met de sayings of jezus? En waarom veranderd lucas deze saying of jezus?

11: 1 clement 47:6 en 7 spreekt over oproeren in de vroege kerk van corinthe. Waarbij mensen oproep veroorzaakten en waar ook de groepen het vernamen waarmee zij geschillen hadden. Wat waren deze oproeren?

1 Clem 47:6
Het is beschamend, zeer geliefd, ja, volkomen beschamend en onwaardig
uw gedrag in Christus, opdat het zou worden gemeld dat de zeer
standvastige en oude kerk van de Korinthiërs, omwille van één
of twee personen, maakt oproer tegen zijn ouderlingen.

1 Clem 47:7
En dit bericht heeft niet alleen ons bereikt, maar ook hen die verschillen
van ons, zodat gij zelfs godslasteringen over de Naam des Heren strooit door
reden van uw dwaasheid, en bovendien gevaar voor uzelf creëren.