Home / Actualiteit en het christendom / Jezus vervloekt, vervolgd en vermoord mensen, volgens de Bijbel

Jezus vervloekt, vervolgd en vermoord mensen, volgens de Bijbel

De christelijke apologeten claimen dat Jezus, de Engel des Heeren is. In het Oude Testament komt deze engel meerdere malen voor.

Volgens de vroege christenapologeet Justinus de Martelaar is Jezus, de Engel des Heeren. (1) Ook claimen de apologeten in Nederland dit. (2)

We lezen echter het volgende in het Oude Testament;

De Engel des Heeren vervloekt mensen;

Richteren 5:23
Vloekt Meroz, zegt de Engel des HEEREN, vloekt haar inwoners geduriglijk; omdat zij niet gekomen zijn tot de hulp des HEEREN, tot de hulp des HEEREN, met de helden.

De Engel des Heeren vermoord mensen;

 

Jesaja 37;36 Toen voer de engel des HEEREN uit, en sloeg in het leger van Assyrië honderd vijf en tachtig duizend. En toen zij zich des morgens vroeg opmaakten, ziet, die allen waren dode lichamen.

 

De Engel des Heeren vervolgd mensen;

1 kronieken 21:15
“Ook zond God een engel naar Jeruzalem om dat te verdelgen, maar zodra hij daarmee begon, zag de Herehet, en het onheil berouwde Hem; Hij zeide tot de verderfengel: Genoeg! Laat nu uw hand zinken. De engel des Heren stond toen bij de dorsvloer van de Jebusiet Ornan.

 

 

 

 

 

 

(1) http://servetustheevangelical.com/doc/Did_Jesus_Preexist_as_the_Angel_of_the_LORD.pdf

(2) Marinho in debat met Al-afghani deel 3, eerste vijf minuten. Alhoewel wij het oneens zijn met zijn claim, dient hij te bewijzen waarom Jezus mensen heeft vermoord, vervloekt en vervolgd.