Home / Islam en de benadering van de evangelisten / Vervloekte de edele profeet (vrede en zegeningen zij met hem) een kind?

Vervloekte de edele profeet (vrede en zegeningen zij met hem) een kind?

Er zijn christenen die beweren dat de profeet (vrede en zegeningen zij met Hem) een kind heeft vervloekt waarop de kind niet meer kon lopen. Dit wordt volgens hen overgeleverd in Soenan Abu Davud, kloppen deze beweringen?

Deze hadieth wordt overgeleverd in de Sunan van Abu Dawud en in de Sahih van Ibn Hibban. Echter hebben beide keten van overlevaars een gebrek. De eerste keten kent één overleveraar die zwak is en de tweede keten kent daarentegen twee overleveraars die zwak zijn. Bovendien is de matn (intrepretatie) van de tekst niet in overeenstemming met authentieke hadieth die door zowel Ez-Zuhri en El-Hudri (vrede zij met hen allen) wordt overgeleverd, namelijk dat het gebed niet wordt onderbroken als iemand voorbij loopt. Deze hadieth wordt overgeleverd van Ali bin Abu Taleb en Abdullah bin Omar (vrede zij met hen). De matn spreekt dus authentieke hadieth tegen. In zijn werk bestempelt Shaykh Albani (vrede zij met hem) dan ook deze hadieth als zwak. Hafiz Askalani zegt in zijn werk dat een zwakke hadieth niet aanschouwd mogen worden als de woorden of daden van de profeet (vrede en zegeningen zij met hem). Alhoewel de hadieth geleerden dus deze hadieth als zwak beschouwen hebben bepaalde geleerden deze hadieth opgenomen in hun werk.